شرکت تولیدی سرگل روژان تولید کننده روغن های کلزا, کنجد, گلرنگ و بادام زمینی

phone

روغن کشی

ابتدا از کلیه دانه های روغنی موجود سویا، کنجد، کلزا، گلرنگ و ... روغن را حاصل می کنیم و پس از جدا کردن روغن از دانه، مواد دیگر آن را اعم از پوسته و کنجاله را که در فرایند تولید شده اند برای مصارف دام و طیور مورد استفاده قرار می دهیم. روش های استخراج صنعتی روغن از دانه های روغنی عبارتند از: روش فشار غیر مداوم، اکسپلر(روش فشار مداوم)، اکستراسیون(استخراج مداوم) و روش استخراج غیر مداوم که هرکدام از این روش ها کاربرد و کارایی خاص خود را دارند..

phone

تصفیه خانه

دومین مرحله تصفیه خانه است که شامل خلط گیری( صمغ گیری) می باشد، جدا کردن ناخالصی ها به صورت مکانیکی این مرحله از اولین مراحل خلط گیری است که قسمتی از آن به صورت امولسیون و یا محلول در آب می شوند، به طور کلی صمغ ها به دو دسته محلول و نامحلول در آب تقسیم می شوند، صمغ گیری معمولا در دمای 80-90 درجه سانتی گراد انجام می شود اگر حرارت بالاتر رود ته نشینی به صورت کامل انجام نمی شود.

phone

خنثی سازی روغن

در این مرحله صمغ و اسیدهای چرب آزاد شده روغن طی فرایند خاصی و با استفاده از چند دستگاه سانتریفوژ روغن جدا می شوند. رنگبری: در روغن رنگ هایی شامل کاروتنوئید، کلروفیل و کاروتن وجود دارد که با استفاده از خاک رنگبری روغن بی رنگ می شوند، رنگبری خود شامل چند مرحله می باشد.خطوط بو گیری: وظیفه آن بوگیری و حذف برخی مواد است که باید از روغن جدا شوند.خط وینترایزر: برای حذف تری گلیسریدهای سنگین خوراکی است.خط هیدروژیناسیون: این قسمت برای جامد کردن روغن مایع مورد استفاده قرار می گیرد.خط پست بلیچ: برای حذف فلزات سنگین از جمله نیکل

 



phone

پرکنی و بسته بندی

مخزن روغن تصفیه شده: بعد از اتمام مراحل تصفیه و تولید روغن به این مخازن منتقل می شود.

پرکنی و بسته بندی: آخرین مرحله که با استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک در بسته بندی های مختلف و آماده پر می شوند.

 

 

از دانه‌های کنجد تحت فشار روغن کنجد خوراکی بکر به دست می‌آید که برای پخت و پز مناسب است. این روغن دارای خواص اصلی کنجد مانند آنتی‌اکسیدان‌ها و دیگر مواد مغذی و اسیدهای چرب اشباع نشده است. این مواد می‌توانند در پیشگیری از بروز بیماری‌ها و ارتقا سطح سلامت بدن مفید باشند.

یکی از این فرآورده‌های کنجدی، روغن کنجد است که پروسه تولید آن سه مرحله دارد؛ مرحله استخراج، تصفیه و بسته‌بندی. در خصوص روغن کنجد پرس سرد، مرحله تصفیه شیمیایی انجام نمی پذیرد.

 

فرآیند تولید روغن کنجد

 

فرآیند استخراج

در زمان‌های قدیم، از روش‌های سنتی و ساده‌تری برای استخراج روغن استفاده می‌شد که همچنان در برخی کشورها از جمله هندوستان رواج دارد اما امروزه استخراج روغن، از طریق روش‌های صنعتی و با استفاده از دستگاه‌های پرس هیدرولیک، پرس مارپیچی و استخراج با حلال انجام می گیرد.

در کشورهای آسیایی و اروپایی، فرآیند استخراج اصولا در سه مرحله صورت می‌پذیرد. در مرحله اول، از پرس مارپیچی مداوم استفاده می‌شود که ممکن است فرآیند استخراج به روش پرس سرد یا گرم انجام شود. ناگفته نماند که بهترین روش استخراج روغن از دانه کنجد، روش پرس سرد است که پس از فرآیند صاف کردن، یک روغن خالص، شفاف و با کیفیت تولید می‌شود و به‌طور مستقیم می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

در مرحله دوم، کنجاله به دست آمده از مرحله نخست دوباره فشرده می‌شود. در این مرحله، روغن به دست آمده پررنگ‌تر است و برای مصارف خانگی باید تصفیه شود.

در مرحله سوم، کنجاله حاصل از دومین پرس نیز در شرایط همانند، روغن‌کشی می‌شود. هرچند که روغن به دست آمده، کیفیت مناسبی نداشته و به‌طور معمول برای صابون‌سازی استفاده می‌شود.

 

فرآیند تصفیه

روش‌های تصفیه روغن کنجد، به فرآیند استخراج و کیفیت روغن به دست آمده بستگی دارد و ممکن است به روش‌های فیزیکی، شیمیایی یا هر دو صورت بگیرد. برای مثال در تصفیه فیزیکی از تانک‌های ته‌نشین‌کننده و صافی‌های پرس صفحه‌ای استفاده می‌شود. در این مرحله روغن با فشار از صافی‌ها عبور داده می‌شود تا ذرات معلق آن جدا شده و روغن صاف و شفاف به دست بیاید اما روغن‌های به دست آمده از استخراج شیمیایی با حلال، نیازمند فرآیند تصفیه شیمیایی هستند تا به ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی قابل قبول برسند. این روش، انواع مختلفی دارد و بسته به نوع استخراج و دیگر ویژگی‌های روغن، متغیر است.

 

فرآیند بسته‌بندی کردن

پس از پایان فرآیندهای استخراج و تصفیه، روغن کنجد آماده مصرف، به منظور انجام پروسه بسته‌بندی، به دستگاه پر کن انتقال پیدا می‌کند. برای بسته‌بندی روغن کنجد از پرکن‌های سیلندر پیستونی تحت گاز ازت استفاده می‌شود که حجم مشخصی از روغن به درون ظروف بسته‌بندی انتقال یافته و پس از تزریق گاز ازت، بدون فوت وقت، دربندی صورت می‌گیرد.

برای بسته‌بندی روغن کنجد خام با قابلیت مصرف خوراکی و روغن کنجد پالایش شده، می‌توان از ظرف‌های فلزی نفوذناپذیر با درب‌های محکم استفاده کرد. در صورت بسته‌بندی روغن در ظرف‌های فلزی برای استفاده خانوار، باید این ظرف‌ها، مجهز به درب قیف‌شونده باشند. همچنین می‌توان این روغن را در ظرف‌های شیشه‌ای رنگی و یا شفاف و برچسب‌گذاری شده به‌گونه‌ای که روغن در برابر نور نباشد، بسته‌بندی نمود. در این فرآورده، حجم ظرف‌های بسته‌بندی نباید بیش از نیم‌لیتر باشد.

تماس باما

اگر سوالی درباره روغن های ما دارید با ما در تماس باشید